Tájékoztató kemping, üdülőház és közösségi szálláshely szolgáltatók részére

Tisztelt Szálláshely szolgáltató!

Mint arról már a korábbiakban tájékoztattuk a 235/2019. (X.15.) Korm. rendelet (továbbiakban: 235/2019 Korm. rendelet) elrendeli a szálláshely szolgáltatók részére a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz (a továbbiakban: NTAK) való csatlakozást és adatszolgáltatást.

A 235/2019 Korm. rendeletben foglaltak alapján a szálláshely szolgáltatóknak regisztrálniuk kell az adatszolgáltatási kötelezettséget megelőzően a szálláshely- szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X.20.) Korm. rendelet (továbbiakban 239/2009 Korm. rendelet) értelmében meghatározott tevékenységforma szerint, így:

SzálláshelytípusRegisztrációs időszakAdatszolgáltatás kezdete
Kempingek, üdülőháztelep, közösségi szálláshelyek, falusi szálláshelyek2019. december 1. és 31. között2020. január 1-jétől


Kérem, hogy 2019. november 30-ig szíveskedjen visszaküldeni a hatóságom részére:

  1. a szoftver meglétét igazoló dokumentumot,
  2. a mellékelt nyilatkozatot
    1. A több, mint 8 szobával, 16 férőhellyel rendelkező szálláshelyek olyan szoftverek közül választhatnak, melyek alkalmasak az NTAK részére történő adatszolgáltatás teljesítésére. Az igazolást a szoftver gyártójától kell kérni.
      Ezekről a szoftverekről illetve a regisztrációval kapcsolatban bővebben a https://info.ntak.hu oldalon tájékozódhat.
    2. A megfelelőségi nyilatkozatban a szálláshely-szolgáltató nyilatkozik, hogy a szálláshelye megfelel a módosított 239/2009 Korm. rendeletben megtalálható bejelentési és üzemeltetési követelményeknek.

A nyilatkozat aláírása előtt kérem, olvassa el e levél mellékleteként küldött, a Korm. rendelet 1. melléklet 3.-4.-5. pontjában található bejelentési és üzemeltetési követelményeket.

Felhívom a figyelmet, hogy az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény alapján, a gazdálkodó szervezetek elektronikus ügyintézésre kötelezettek. Kérem, hogy az érintettek E-papír formájában (https://epapir.gov.hu) nyújtsák be a dokumentumokat!

Szálláshely-szolgáltató regisztrációja az NTAK Portál felületén a https://ntak.hu oldalon történik.
Regisztrációs időszak: 2019. december 1. és 31. között.

A regisztráció előfeltétele:

  1. Ügyfélkapu regisztrációval kell Önnek rendelkeznie.

Amennyiben bármilyen kérdésük merülne fel, a Kővágóörsi Közös Önkormányzati Hivatal Révfülöpi Kirendeltségén ügyfélfogadási időben (8253 Révfülöp, Villa Filip tér 8.) személyesen, vagy telefonon a (87) 464-244-es számon kérhetnek részletes tájékoztatást, Viszt Ágnes ügyintézőtől.

Kérdéseiket a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ ügyfélszolgálatának is feltelhetik a 06-1 5858 588-as telefonszámon, vagy az email címen.

Kérem fenti tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.

Dr. Szabó Tímea
jegyző megbízásából

Viszt Ágnes
kereskedelmi ügyintéző

További dokumentumok: