Közlemény a köveskáli óvoda bezárásáról

Tisztelt Szülők!

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (II.) szóló 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet 2. §-a szerint a bölcsődei ellátást végző intézmény, valamint az óvoda elhelyezkedése szerinti települési önkormányzat polgármestere – a fővárosban a fővárosi kerületi polgármester – (a továbbiakban együtt: polgármester) a bölcsődei és az óvodai ellátást végző intézmények esetében rendkívüli szünetet rendelhet el. A polgármester a szünet elrendeléséről soron kívül tájékoztatja az emberi erőforrások miniszterét.

Fentiekre tekintettel a Köveskáli Közös Fenntartású Napközi-otthonos Óvodában 2020. március 17. napjától (keddtől) határozatlan ideig rendkívüli szünetet rendelek el.

Amennyiben az Óvodába járó gyermek otthoni felügyelete semmilyen egyéb módon nem megoldható, különösen indokolt esetben a Köveskáli Közös Fenntartású Napközi-otthonos Óvodában ügyeletet tartunk, melyre vonatkozó igényt kérünk előzetesen az óvodavezetőnél jelezni.

Kérem együttműködésüket, felelős hozzáállásukat!

Köveskál, 2020. március 16.

Györffy Szabolcs Zoltán
Köveskál Község Polgármestere
Társulási Tanács Elnöke