Telefonos csalások

Tisztelt Polgármester Asszony/Úr!

Felhívom szíves figyelmét egy országosan és a Tapolcai Rendőrkapitányság illetékességi területén is megjelent, egyre több kárt okozó bűnelkövetési módra, a telefonos csalók” által elkövetett jogsértésekre.
A csalók telefonon keresik fel áldozataikat, akikkel elhitetik, hogy különböző nyereményjátékokon nyertesek lettek. Nyereményük átvételének feltételeként azt kérik, hogy egy általuk megadott számra bank automatán keresztül utaljanak el egy bizonyos összeget.
Az is előfordul, hogy egy megadott számot, mint a nyereményük kódját kell az áldozatoknak telefonon elküldeni egy másik megadott számra. Ebben az esetben a megadott szám a Magyar Telekom Zrt. központi egyenlegfeltöltő száma, míg a „nyeremény” kódja a csaló által feltöltetni kívánt összeg és az ő telefonszáma.
Ezzel a módszerrel bűnözők csalják ki az állampolgárok pénzét, és töltetik fel saját telefon egyenlegüket.
A Tapolcai Rendőrkapitányság széles körben végzi a figyelemfelhívást plakátok, röplapok és a médiák segítségével. Ez azonban nem tűnik elégségesnek, mert újabb és újabb meggondolatlan és hiszékeny áldozat esik a csalók csapdájába!
Kérem szíves együttműködését annak érdekében, hogy felhívásunk minden háztartásba, minden állampolgárhoz eljuthasson településükön! Kérem a csatoltan megküldött szóró anyagunk kihelyezését a nagyobb látogatottságú helyeken: autóbusz megállók, üzletek, orvosi rendelők, hivatalok és a település egyéb hirdető táblái, felületei, és amennyiben működik ilyen, a helyi terjesztésű médiában /újság/ is.

Együttműködését tisztelettel köszönöm!

Rausz István r.alezredes
kapitányságvezető
Rendőrkapitányság Tapolca