Lejárt vezetői engedély online meghosszabbítása

Ne hagyja az utolsó pillanatra! a sorban állás elkerülése érdekében lejárt vezetői engedélyét (továbbiakban: jogosítvány) személyes ügyintézés nélkül is meghosszabbíthatja!

Ha lejárt a jogosítványa, az új okmányt – az orvosi alkalmassági vizsgálat után – személyes ügyintézés nélkül, automatikus eljárásban is megkaphatja. Ehhez egy online nyilatkozatot kell kitölteni, amelyet – a részletes tudnivalókkal együtt – a megújult magyarorszag.hu oldalon, az alábbi elérési útvonalon talál: https://magyarorszag.hu/ OKMÁNYOK / VEZETŐI ENGEDÉLY / NYILATKOZAT A VEZETŐI ENGEDÉLY AUTOMATIKUS HIVATALBÓLI MEGHOSSZABBÍTÁSÁHOZ

A meghosszabbítás online ügyintézése illetékmentes.

A jogosítvány meghosszabbítása az automatikus ügyintézésre vonatkozó nyilatkozat hiányában 4000 forintba kerül, továbbá ez az összeg 1500 forintra módosul a nyugdíjkorhatárt betöltő igénylő esetén.

3 egyszerű lépés:

  1. Orvosi vizsgálat (felkerül az EESZT-be)
  2. Fénykép rendelkezésre állásának ellenőrzése: Amennyiben más személyi okmánya (személyi igazolvány, útlevél, jelenlegi vezetői engedély) kiállításának napja három évnél nem régebbi, akkor a megfelelő fénykép rendelkezésre áll a nyilvántartásban az új vezetői engedély kiállításához, ezzel teendője nincs. Ellenkező esetben kizárólag fényképfelvételezés céljából személyes megjelenése szükséges bármely kormányablakban.
  3. Online nyilatkozattétel Ügyfélkapu regisztráció birtokában a magyarorszag.hu oldalon (az előző két feltétel teljesülését követően)